ساب سیژن SUBCISION
زمانی که در عمق پوست ، تورم ،التهاب یا عفونی ایجاد میشود، اگر مشکل خفیف و کوچک باشد معمولا با بهبودی کامل ترمیم می شود. چنانچه مشکل ایجاد شده نسبتا یا کاملا شدید و طولانی مدت باشد معمولا پس از بهبودی درجاتی از برآمدگی، فرورفتگی ، قرمزی یا لک طولانی مدت ایجاد شده که گاه حتی باوجود درمان ، باز هم کاملا بهبودی نداشته و برای همیشه ردپایی ازخود بجا میگذارد. دربخش ساختمان پوست درشکل موجود میبینید که پوست مانند یک کیک تولد بوده وازچندین لایه تشکیل شده که فقط با میکروسکوپ قابل دیدن هستند. در اثر التهاب یا عفونت، بین برخی ازاین لایه ها ، تارهای عمودی شکل گرفته که مانند کش آنها را به طرف هم میکشد . این تارها بافت فیبروزه نام دارند. این کشش باعث ایجاد فرورفتگی می شود.
دراین شکل شماتیک تارهای فیبروزه دیده می شوند.
این فرورفتگی ها بعداز آبله مرغان یا جوشهای چرکی شدید بسیار فراوان بوده وباعث ایجاد پوست ناهموار شده وبه دنبال آن، تاثیر منفی روانی و کاهش اعتماد به نفس ایجاد می شود. برای درمان این مشکل چندین راه وجود داشته که بااثربرلایه های متفاوتی ازپوست، نتایج مختلفی هم ایجاد میکنند. روشهای لیزرو میکرونیدلینگ برلایه های سطحی پوست و پی آرپی برلایه ی وسط پوست تاثیرگذراند.
برای تاثیر برلایه ی عمیق ترپوست وبریدن تارهای فیبروزه از روش ساب سیژن SUBCISION استفاده میشود .
مراحل انجام ساب سیژن با یک سوزن مخصوص انجام می شود . نسل اول این سوزن ، نوکور NOKOR بود که مدتهاست کمتر استفاده میشود. نسل جدید این سوزنها SUBCIJEGTOR دارای نوک تیز نبوده و با آسیب و خونریزی و کبودی کمتری همراه بوده و نتایج بهتری خواهد داشت .
سوزن نوکور :
سوزن جدید سابژیتکتور :
فرد در زمان انجام این کار نباید آکنه فعال داشته باشد، بنابراین کسانی که دارای جوشهای ملتهب و چرکی هستند، اصلا مناسب نیستند و ابتدا باید به فکر درمان آنها باشند. این کار برخلاف لیزردرمانی در هر فصلی قابل انجام است و محدودیت خاصی از این نظر ندارد.
در بیشتر موارد یک جلسه ساب سیژن کافی است ولی در کسانی که بافت فیبروز زیادی دارند، شاید دو جلسه و به ندرت سه جلسه درمان لازم شود ولی حداکثر پاسخ درمانی در همان جلسه اول گرفته میشود.
فیلم کوتاه زیر ورود سوزن جدید را از یک سوراخ پوستی نشان میدهد. بیمار کاملا بیحس شده و درارامش کامل می باشد.
ساب سیژن SUBCISION
موارد منع انجام ساب سیژن :
- بیماران قلبی یا مغزی
- بیماران دارای فشارخون یا دیابت کنترل نشده
- افراد حساس به داروی بیحس کننده
- افراد دچارنقص سیستم ایمنی
- افراد دچاربیماریهای خاص وروماتیسمی که درحال مصرف داروهای پایین آورنده سیستم ایمنی مانند کورتونها هستند
- خانمهای بارداروشیرده
- افراد دارای جوشهای چرکی (آکنه) شدید یا کیستیک
- افراد دارای عفونت میکروبی یا ویروسی فعال درناحیه سر و صورت
- بیماران درحال مصرف داروهای ضدلخته شدن خون مانند آسپیرین، وارفارین ، کلوپیدوگرل ، انوکساپارین.
به روز آوری : اردیبهشت ۹۶